Läs bloggen

Om mig

Min mission är att hjälpa andra människor att inse, skapa och förstå sin egen inre kraft. Att guida, vägleda och coacha fram det ena steget efter det andra i riktning att skapa sin egen balans, välmående och hälsa som ger personliga utveckling för både kropp och knopp.

Jag har lång erfarenhet av att möta och inspirera människor till egen utveckling, i grupp, enskilt, under workshop, utbildning eller föreläsning.

Det förhållningssätt, de modeller och verktyg jag använder är alltid kognitiva, dvs. utgår från NU och med riktning framåt, upplevd historia är som guldklimpar i ryggsäcken att acceptera, värdesätta och bära med sig samt dra lärdom av.

Jag är utbildad kock och kostrådgivare och har även gått flertalet utbildningar med kognitiv inriktning som t.ex. Coach enligt ICF’s riktlinjer, stress och friskvårdsterapeut, mindfullness, NLP practitioner och master med inriktning på mental träning och UGL som är försvarets utbildning för Utveckling av Grupp och Ledare.

Varför glöder jag för detta?

Jag har själv varit en storrökande soffpotatis och gjort den resan. Jag vet vad det innebär att förändra och utveckla mina tankar, känslor beteenden. Jag kan än idag minnas den stolthet och segersötma jag upplevde av att nå mina mål, kan jag så kan ALLA andra!

Jag har alltid varit rund, (läs tjock), utan kondition, med extremt låg självkänsla och väldigt elaka tankar om mig själv. Vad fick mig att ändra mitt liv? –Året var 1997, jag var 22 år och jobbade som kock med långa stressiga dagar och hade en livsstil där sunda vanor och regelbundenhet var obefintlig. Jag blev gravid med mitt frsta barn och min kropp och mitt sinne skrek STOPP!  i kör. Ville jag verkligen föra över min osunda livsstil och mina vanor och ovanor på mina barn? Det var dags för en förändring!

För mig innebar det en stor förändring att bryta mina invanda mönster, det krävdes tydliga mål, disciplin och en stor portion flexibilitet och humor för att behålla motivationen. Det var en stor omställning att gå från restaurangbranschen och den mat jag alltid hade lagat –  till att leva med en sund och hälsosam kost. Min stora utmaning blev att locka mig själv till sunda vanor. Hur ska jag få den här favoritgrytan att bli ännu godare än det mer osunda originalet?

Det tog sin tid såklart men jag lyckades och blev 35 kilo lättare. Jag utvecklade min inre styrka och en positiv attityd till mig själv. Jag hade uppnått mitt mål med en hälsosam livsstil i balans. Redan då, 2001 började min bana att inspirera andra, då mer som en framgångshistoria där jag skrev recept till olika veckotidningar och medverkade i olika dokumentärer som tex, Vägen tillbaka med Paolo Roberto, TV4 köket, Feta svenskar osv. Lär mer under fliken synligt i media.

Kom ihåg att det är just ditt personliga mål som ligger i fokus.Vad vill DU uppnå?  Hur vill DU leva ditt liv? Hur vill DU skapa en hälsosam, energifull livsstil? Kontakta mig så tar vi reda på det och sätter upp en plan för dig och kanske för hela din familj eller arbetsplats.

Till toppen