Gå till hemsidan och läs mer om Hälsoprogram online, utbildningar, föreläsningar och coachning

Vardagsbus och glädjerus

Vad är egentligen glädje? Glädje i min kropp är bubblande och kittlande..

_MG_9451fixadVad är egentligen glädje? Glädje i min kropp är bubblande och kittlande, den börjar i mellangärdet och sprider sig snabbt och explosivt ut i bröstkorgen och vidare upp i huvudet. Pang! där kom leendet och de glada ögonen med glimt och bus:) bubblande glädje sätter sig i benen, tårna,  armarna, fingrara och riktigt starkt upp i hjässan. Jag blir lycklig, rapp i kommentarer, omfamnar hela världen och känner energin flöda. I love it!! Lycklig är jag att jag har nära till glädje och skratt.. oftast och eller.. jo oftats, fast långt ifrån alltid..

Jag har funderat på vad det är som ger mig glädje och kan skapa den här sköna lyxiga känslan? Att ta reda på det ger mig ju bästa verktygen för att kunna laga om receptet för glädje om och om igen.

Jag diskuterade även frågan med en kontorskollega och hon sade att när hon är i sociala sammanhang, rör sig mycket och skrattar högt, då mår hon som bäst och det är ett tecken på att hon mår bra och är i balans. Den beskrivningen kunde jag köpa direkt. En signal på att jag själv behöver se över min balans och mina prioriteringar är när jag drar mig undan, är tyst i sociala sammanhang och lixom sluter in mig i mig själv. Det är då varningsklockan klämtar!

Ibland går livet så fruktansvärt fort, det händer otroligt mycket roliga saker och mitt företag växer och börjar mogna. Roliga saker som faktisk tar stor plats i livet. Roliga uppgifter som ger energi men som också tar energi. Roliga saker som stjäl plats från annat. Annat som får stå till sidan, vika undan och vänta..

Meeeer Vardagsbus vill jag ha!
Vardagsbus är de där spontana infallen av barnslighet som får folk att snegla snett och sedan le omedvetet.
Vardagsbus är plirigt glittriga ögon som får barnen att kikna innan nått ens hänt.
Vardagsbus är att kunna släppa allt för en stund för att slänga sig runt halsen på sin käresta.
Vardagsbus är gå på bio mitt i veckan, ta ett nakenbad, dricka ett glas bubbel till lunch, ringa upp en gammal vän från förr och bara säga ”Hej, vad gör du nu för tiden?”
Vardagsbus kan vara att slänga sig i en snödriva och göra en snöängel, strunta i disken med gott samvete eller göra ett fnissigt hemmaspa med en vän eller dottern:)

somar

Vad är det som gör att lusten och kreativiteten att vardagsbusa förvinner ibland? Glädje och bus ligger inte alltid lika nära till hands, det är precis som att jag ibland glömmer bort det.. konstigt, för lusten och minnet av glädjerus finns ju kvar!

Balans, ett totalt urtjatat ord men ack så viktigt!! Stress, press, obalans, problem, brist på återhämtning, ja mycket är det som kan lägga filten på de där sprittande bubblorna i kroppen. Jag blir glad bara jag skriver om dem, jag har fått flera tillfällen och utrymme i sommar för vardagsbus och jag lovar nu mig själv att hålla fast vid att skapa flera vardagsbustillfällen <3

Vad gör du för vardagsbus?

 

Foto Susanne Baldefors

2 kommentarer på “Vardagsbus och glädjerus

 1. Emilie skriver:

  Gud vad jag också uppskattar vardagsbus. Nu när du skriver om det så som du gör så inser jag att jag måste ha mer vardagsbus.

  Något att tillägga till de vardagsbus som du skrev och som jag till 100% känner likadant för:
  Bli spontant inbjuden till en god middag hos ett par vänner eller föräldrar.

  Att på kvällen när man är rastlös gå ut på en långpromenad i mörkret.

  1. Camilla Rova skriver:

   Ja, man kan alltid få in mer vardagsbus 🙂
   Gäller att komma ihåg det med, lägga in det i kalendern är ju ett försat steg kanske ?
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen