Gå till hemsidan och läs mer om Hälsoprogram online, utbildningar, föreläsningar och coachning

Ullstrumpor, gamla hjulspår och panikresor efter mamma scans köttbullar

Ta del av hur Familjen Lindén upplever sin första vecka i webbprogrammet Familjehälsan.

Så fantastiskt kul att få ta del av hur det går för familjerna i webbprogrammet Familjehälsan. Här får ni ta del av  familjen Lindén som gärna vill dela med sig av sina steg mot ökat välmående och ökat livskvalité i hela familjen.

Familjen består av Mamma, Pappa och 3 barn i åldrarna 9, 12 och 14.

De skriver så här efter deras första vecka i programmet

”Efter att vi sett första avsnittet uppstod tystnad och ett; Jaha ja!!
Vi införskaffade en anteckningsbok och skred till verket!

Vi gick igenom hela hälsocirkeln med alla delar som fanns med, steg för steg som du sa, vilket var mycketnyttigt. Det är det inte lätt att få ihop livspusslet och vi har kört på i ullstrumporna efter bästa förmåga.

Nu satte vi oss ner tillsamamns och tog oss tid att se på de bitar du tog upp och följde uppgiften vi fått. Det tog lite tid att diskutera igenom allt, men vilka intressanta lösningar som kom upp när vi alla hjälptes åt. Diskussionerna har naturligtvis fortsatt de följande dagarna.

Familjehjulet

 

Något som vi återkom till ganska ofta var struktur. Vi behöver struktur i vardagen för att det ska fungera bättre, kände igen mig i torsdagens avsnitt av ”Min stora lata familj” ang. vad som fanns i kylskåpet! Det blir alltför många panikresor till affären efter jobbet för att köpa Mamma Scans köttbullar så vi hinner äta innan barnen ska på någon aktivitet.

Så bra att nu få hjälp med struktur och tips på planering. Planen vi gjort är att planera måltiderna en vecka i taget och göra inköp så det finns hemma, plus en ny grönsak i veckan! Vi ska också laga mat och frysa in i matlådor så det finns nyttig mat att ta fram när tiden tryter, för detta har en extra frys införskaffats. Barnen tycker att det är roligt att laga mat och baka så det blir ju både mat och glädje.

När det kommer till rörelse är det tyvärr för lite. Jag, som ofta sköter logistiken, ska inte sitta och vänta tills barnen tränat klart, utan passa på att ta en promenad under tiden. Jag ska också börja cykla till jobbet och vi ska gå till badhuset på fredagar. Vi bor pinsamt nära skogen med fina promenadstråk som nu ska in i vardagen, en promenad runt slingan innan läxorna istället för häng i soffan framför Tv:n.

Vi var till medeltidsmarknaden för ett par veckor sedan och då kända jag hur vi upplevde glädje tillsammans på ett sätt vi inte gjort på länge. Vardagen har slukats upp av jobb, hus, skola och läxor. Vi ska nu planera in mer av det vi tycker ger oss glädje som vi har tappat bort efter vägen, som att fiska, paddla och ta långa skogspromenader då vi lagat mat över elden.

Vi har också börjat rensa bort ”bra att ha” saker, vi har gjort några resor till soptippen och lämnat in en del till välgörenhet! Det blir lättare för alla att hålla ordning här hemma, vilket tyvärr har varit en källa till dålig attityd mellan oss.

Vi tror och hoppas att om vi får struktur på ovanstående bitar så ger det mer utrymme för lugn och ro.

De bitar du har tagit upp tycker vi är bra och viktiga bitar att försöka få ordning på för att få en harmoni i familjen. Arbetet och diskussionerna fortgår här hemma. Förändring tar tid, och vi ska låta det ta tid så att det blir bestående bra vanor. Det sköna är att vi nu gör det tillsammans.

Ser fram emot nästa veckas avsnitt och recept!”

 

Är du också intresserad av Familjehälsan kan du läsa mer här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen