Gå till hemsidan och läs mer om Hälsoprogram online, utbildningar, föreläsningar och coachning

Tomat- och kokosbouillabaisse med Citronris

cocos2Oj så tiden springer iväg från mig.. ovan bloggare som jag är så har det varit just bloggen som fått stå stilla när allt annat snurrat så fort, just pågrund av att jag är otränad i att blogga och det inte hunnit bli någon vana, precis som det är med alla andra nya saker, förändringar eller utvecklinagr i livet. Det jag är tränad i blir en vana helt eneklt:)

Idag är en ny dag och nu är min intention att fortsätta inspirera och motivera till att göra det där som får just Dig att må lite bättre. Idag handlar det helt enkelt om ett recept i all sin enkelhet. Middag på under 30 minuter och lunchlådan fixad, kan det bli bättre 🙂

 

Tomat- och kokosbouillabaisse med Citronris
6 portioner

400 g krossade tomater
400 ml cocosmjölk
1 msk röd currypasta
2 msk fischsauce
1 vitlöksklyfta
10 champinjoner
15 cm purjolök
600 g vit fisk
200 g lax
100 räkor

Broccoli
Råris
citron

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Koka ihop krossade tomater, kokosmjölk, currypasta, fischsauce, klyftade champinjoner och purjolök.
  3. Tärna fisken i munsstora bitar, när såsen kokat ihop lägger du ner fisken. Låt sjuda lätt på riktigt svag värme ca 7 min, lägg i räkorna så de blir varma.
  4. Koka broccolin vid sidan om.
  5. Pressa i citronsaft och riv i det gula på skalet i riset.
  6. Bon apetit och gör finfina lunchlådor.

Anledningen till att jag kokar broccolin vid sidan om är att jag vill ha mer broccoli och mindre ris än barnen, på så vis kan alla bli nöjda. Nästa gång ska jag testa ha i lite sambal eller lite ingefära. Den här bouillabaissen blev smakrik och len i smaken och ibland vill jag ha lite mer hetta 🙂

cocos3Den här färgen är mer lik verkligeheten ser jag än den första, ifall ni skulle börja undra 🙂

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen