Gå till hemsidan och läs mer om Hälsoprogram online, utbildningar, föreläsningar och coachning

Min Stora Lata Familj – TV3 – Familjen Svanström

Kostråd och.. kasta vattenballonger..??

VinjettaSvanstrom2_001Familjen Svanström från TV3 och Min Stora Lata Familj är en härlig familj med en gård på landet som hamnat snett vad gäller kost och motion. De köper hämtmat ca 2 gånger i veckan så som pizza, kebab och hamburgare. De äter stora mängder grädde och smör ihop med mycket snabba kolhydrater och grönsakerna lyser med sin frånvaro. Det blir även en hel del läsk, snacks och sötsaker.  I den här familjen har de olika behov, killarna vill gå upp i vikt och föräldrarna vill gå ner i vikt. Det de har gemensamt är att alla vinner på att äta bra råvaror och en sundare kost.

Ingen mår bra av stora mängder socker och dålig kvalité på färdigmat, ta chansen att lägga en bra grund för barnens matvanor. Killarna som vill gå upp i vikt behöver äta regelbundet och då se till att få i sig av alla näringsämnen, en bra proteinkälla och gärna kombinationen en bra fettkälla med en bra kolhydratskälla. Ett energirikt mellanmål kan vara en smoothie på kokosmjölk, mango och jordgubbar eller en grekisk yoghurt med bär och nötter.

Tänker du på att äta bra råvaror och är största slaget vunnet, se gärna inlägget om familjernas generella kostråd som familjerna fått. Se längst ner receptet på köttfärssåsen som familjen Svanströms fick göra:

Kasta vattenballonger??
Ja det kan ju tyckas vara radikalt och kan liknas lite vid Ronja Rövardotters vårskrik, förlösande att få utlopp för sina känslor som stress och frustration. Ett riktigt hårt träningspass har samma effekt för den som använder träning som kanal för stress.

Ibland kan det vara utmanande att slappna av och att skapa ett inre lugn. För att nå dit är ett steg att bli medveten om sin kropp, sina tankar och känslor och vad som ligger bakom sitt agerande och att acceptera det. Första steget till förändring och utveckling är att bli medveten om nuläget. Det som inte framkommer i programmet är att Camilla får lyssna på en guidad mental träning för att träna sig i att slappna av och att stärka sig själv. I senaste tidens forskning har det framkommit att bara några timmars mindfullness, mental träning och meditation påverkar din upplevda stress och självkontroll positivt.

Köttfärssås
6 portioner
600 g nötfärs 10%
2 morötter 140g
1 gul lök 150 g
1 msk olja
8 torra soltorkade tomater
8 champinjoner
5 dl krossade tomater
4 dl vatten
1 dl soja

Kryddor
3 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
3 msk tomatpure
1 msk spiskummin
2 tsk oregano
2 dl kidneybönor

Tillbehör
En sallad
Spaghetti, bulgur eller zucchini

  1. Skala och hacka löken och riv morötterna, skiva champinjonerna och klipp de soltorkade tomaterna i bitar.
  2. Fräs lök, pressad vitlök och köttfärs i oljan, häll på morötter och champinjoner.
  3. Häll på krossade tomater, vatten, soja, soltorkade tomater, sambal oelek, tomatpure och spiskummin. Lått koka ihop till det mesta av vätskan kokat ner.
  4. Häll i kidneybönor och oregano, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med en sallad och spaghetti, bulgur eller zucchinispaghetti och öka på mängden fett beroende på behov.

VinjettaSvanstrom2_001

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen