Gå till hemsidan och läs mer om Hälsoprogram online, utbildningar, föreläsningar och coachning

Min Stora Lata Familj – TV3 – Familjen Lindblad

VinjettLindblad001Familjen Lindblad från Min Stora Lata Familj på TV3  gillar godis, fikabröd, chips och dip och har testat de flesta dieter. De är en sockerberoende familj, vars enda relation är att ligga i varsin soffa och kolla på tv. Pappa Uffe somnar på soffan varje kväll. Mamma Åsa har problem att få tiden att räcka till. Sonen Max vill gärna spela pingis med familjen, men det är ingen som orkar. I den här familjen började vi med totalt sockerförbud och fokus på bra mellanmål för att hålla suget borta. Är sötsug ett problem så är första steget att se över vad som finns hemma och rensa ut allt som kan trigga igång det.

Bra mellanmål kan vara frukt och nötter, bär med naturell yoghurt, keso och frukt, en skiva surdegsbröd med ex lax på. Mellanmål behövs i olika omfattning, det beror helt på vem du är och hur du rör på dig, lär känna din kropp och anpassa antal mellanmål därefter.

Salladswrap med kyckling, ruccola och soltorkade tomater
1 Portion

2 hela salladsblad t.ex. romansalladsalladswrap
60 g kycklingfilé (1/2 st.)
1 skiva rödlök 15 g
ruccola
1 msk mungbönsgroddar 7 g
2 mjuka soltorkade tomater
3 st oliver 15 g
2 msk kesella 1% 30 g
basilika
örtsalt

1. Strimla kycklingfilén och fördela på 2 salladsblad, lägg i lite ruccola, rödlök, mungbönsgroddar, oliver och klippta soltorkade tomater.
2. Blanda kesella med basilika, örtsalt och peppar och klicka i en matsked i varje blad.
3. Rulla ihop salladsknytena.

Recept ur E-kokboken ”Riktig mat med Rova – mätt och lätt”

Ägg- och kesellaplättar
Grundrecept 8 ST

3 ägg
100 g Arlas kesella kvarg 1%
50 g keso
Valfri kryddsättning
Exempelvis soltorkade tomater, gräslök, oregano, örter, oliver, rosmarin, senapsfrön
1. Skira äggen och lägg äggvitorna i en bunke och vispa till ett hårt skum. Bunken ska gå att hålla upp och ner.
2. Blanda kesella, keso och äggulor i en bunke, krydda och lägg i önskad kryddsättning.
3. Vänd ner äggulesmeten i äggvitan, vispa inte.
4. Klicka ut 8 st avlånga plättar på ett teflonbakpapper och grädda i ugn på ca 175 grader i 15-20 min.

Gör plättarna matiga med keso, kalkon och purjolök eller lite sötare med ex kesella och hallon
Recept av Camilla Rova ur E-kokboken ”Riktig mat med Rova – mätt och lätt” finns på ex adlibris

En kommentar på “Min Stora Lata Familj – TV3 – Familjen Lindblad

  1. Event Limousine skriver:

    Trevlig blogg. Ska testa receptet för det lär så smarrigt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen