Gå till hemsidan och läs mer om Hälsoprogram online, utbildningar, föreläsningar och coachning

Från idétorka till matglädje och lustfyllt skapande

Att få vara med och inspirera andra att tänka utanför boxen är en stor del av min drivkraft i allt jag gör, oavsett vilket ämne jag för tillfället pratar om. Det kan handla om stresshantering, att sätta kraftfulla mål och bryta gamla inkörda vanor eller helt enkelt riva loss en riktigt doft- och färgsprakande kockshow där kunskap, inspiration och ren matglädje varvas om vart annat.

Tycker du att du har fastnat i idétorka på vad du ska äta? du vill egentligen ha något som är gott men och också hälsosamt? Lugn bara lugn, du är verkligen inte ensam. Visste du att vi i Sverige har 5-8 rätter som konstant ligger på menyn? Vi går samma väg i butiken och fyller kundvagnen med samma saker som vi gjorde förra gången vi handlade med vetskapen om att ”med de här sakerna fixar vi alltid till nått” och så blir det samma repertoar som det går rundgång i.

Jag tycker om att utmana dig i köket, börja med att föra in lite nya råvaror eller varför inte använda välkända råvaror på nya sätt? Har du någon gång stått vid hyllan i mataffären och funderat på vad du skulle kunna göra med det du ser framför dig? köpt hem en förpackningen med ex mathavre glad i hågen för det ska visst vara nyttigt. Ett halvår senare står den kvar i skåpet, oöppnad, för att du inte vet vad du ska göra med den? När jag håller min kockshow eller min matlagningsworkshop så är det fokus på just att praktiskt smaka, se, klämma, känna, dofta och uppleva nya smaker, kombinationer, konsistenser och råvaror. All för att du ska få med så mycket som möjligt hem till ditt kök.

IMG_5343 (1)

Laddat upp inför föreläsning

 

 

Det finns så mycket att leka med när det kommer till mat, hela kryddor, färska kryddor, naturliga smaksättare. För att inte tala om vår svenska skatt med alla fantastiska rotfrukter som går att kombinera i det oändliga.

IMG_5357

Workshop ”Rolig mat med Rova”

 

Mat ska vara.. är.. och bör vara lustfyllt och njutningsfullt. Vi är utrustade med ett fantastiskt belöningscentra och har förmågan att träna upp våra sinnen och kittla dem för att skapa upplevelser. Är du van vid att äta mjöltyngda gräddsåser och supersmaklig mat med både fett, sött och salt i så är det vad dina sinnen är vältränade i att tycka om. Att göra en beteendeförändring och lägga om kosten till handlar minst lika mycket om att träna om sina egna belöningssignaler som att göra en annorlunda menyplanering. Där kommer mitt stående utryck in: ”Locka dig själv till sunda vanor” Det innebär att lägga fokus på det jag får och vill äta och göra det så njutningsfullt som möjligt genom att få med alla sinnen och skapa nya sinnesupplevelser. Där har jag en hel verktygslåda med mig full med verktyg för att göra just det 🙂 Med online-programmet familjehälsan får du även med dig barnen till att vilja prova nya smaker.

När provade du en ny grönsak senast? Vad var det du provade och vad gjorde du med den? Berätta gärna i kommentarsfältet.

IMG_2951

Efter kockshow blir det avsmakning såklart 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen