Gå till hemsidan och läs mer om Hälsoprogram online, utbildningar, föreläsningar och coachning

Familjen Arndt i Min Stora Lata Familj

Min stora lata familj våren 2013Hos Familjen Arndt som är med i min Stora Lata Familj i TV3 skrattas det mycket och humorn frodas hjärtligt. Det är inte lika roande att se det som oftast hamnar i kundvagnen.  Mycket halvfabrikat, snacks och läsk. Mamma Lotta tycker inte om att laga mat och gillar absolut inte smaköverraskningar och nya smaker. Det är ofta storasyster Linnea som står för matlagningen och då blir det mycket pasta och gräddiga såser.

Det är vida känt att både fett och socker är två stora smakbärare och inte vill väl någon äta smaklös mat? Det är inte svårt att laga god, smakrik och nyttig mat, kanske bara lite ovant. Hemligheten ligger först och främst i att välja bra och fräscha råvaror och att våga krydda. Testa och upplev nya spännande smaker och smakkombinationer! Att göra maten vi äter tilltalande och attraktiv gör förändringen både enklare och roligare.

Saffransdoftande matkorn med soltorkade tomater och timjan
1 dl okokt (ca 1,5 dl kokt) korn
1 knippe timjan
Vinegretten
1 msk kallpressad olja
1 msk äpplecidervinäger
1 msk vatten
½ kuvert saffran
4 soltorkade tomater
Örtsalt och peppar
• Blanda olja, vinäger, vatten och saffran.
• Klipp de soltorkade tomaterna i små bitar och lägg i blöt i vinegretten, låt stå tills de mjuknat.
• Koka kornen enligt anvisning på paketet.
. Blanda kornen med saffransvinegretten så att den gula färgen når överallt.
• Repa i en rejäl knippe timjan och smaka av med örtsalt och peppar.

Mustigt mathavre med papaya
1 dl okokt (ca 1,5 dl kokt) hel havre
1 dl tärnad papaya
1 näve ruccola
1 salladslök
vinegretten
1 msk kallpressad olja
1 msk rödvinsvinäger
½ msk tomatpuré
½ msk soja
½ msk torkad basilika
1 vitlöksklyfta
Örtsalt och peppar
• Blanda olja, vinäger, tomatpuré, soja, basilika och pressad vitlök.
• Koka havret enligt anvisning på paketet
• Blanda havre, papaya, salladslök skuren i ringar och ruccola.
• Häll på vinegretten och smaka av med örtsalt och peppar.
 
Rödbetor med pepparrotsvinegrette
1 stor rödbeta
2 salladslökar
Vinegretten
1 msk kallpressad olja
1 msk äpplecidervinäger
2 msk vatten
3 msk pepparrot
Några droppar citron
Örtsalt och peppar
• Skala och riv pepparroten, blanda med olja, vinäger och vatten.
• Skala och riv rödbetan, skiva ner salladslöken.
• Blanda rödbeta och lök med vinegretten, pressa på citron och smaka av med örtsalt och peppar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen